Gå til hovedindhold

Studerende hos os

Vi er glade for at have studerende på Kragelundskolen og tilbyder praktikforløb for både lærer- og pædagogstuderende samt SOSU'er.

 • Læs op

Indhold

  Lærerstuderende

  Et af omdrejningspunkterne i læreruddannelsen er faget praktik. Det betyder, at lærerstuderende i kortere eller længere perioder kommer ud på praktikskolerne og får lov til at undervise og være med i en lærers skolehverdag. Hvert år kommer der mange studerende på Kragelundskolen, og vi opfatter det som en ressource at have lærerstuderende i praktik, for de kan i høj grad bidrage med nye pædagogiske tiltag. De har måske et anderledes syn på klassens elever, og de kan være med, når der skal afholdes sociale arrangementer, skole-/hjemsamtaler, fagdage osv. De lærerstuderende forsøger at afpasse de metoder og den teori, de har lært på læreruddannelsen til vores skolevirkelighed, og på den måde er de et skridt videre i deres uddannelse til at blive ”virkelige lærere”.

  Kragelundskolens elever er vant til lærerstuderende og møder dem med åben- og venlighed, også selvom de studerende underviser på en anden måde, end eleverne er vant til. Eleverne synes, det er rart, at der i en periode er flere ’lærere’ i klassen, for så kan man blandt andet få mere hjælp til sine opgaver.

  Når de studerende forlader Kragelundskolen giver flere udtryk for, at her vil de gerne have arbejde. Det opfatter personalet på skolen som et tegn på, at skolen forvalter rollen som praktikskole mere end tilfredsstillende.

  Pædagogstuderende i SFO

  SFO-Kragelund har en lang tradition for at være praktikinstitution for pædagoguddannelsen i Aarhus og med de mange studerende, der hvert år kommer i praktik, er vi en af sværvægterne på området. De studerende er her i et halvt år, med start henholdsvis pr 1.6 og 1.12.

  De studerende skal i deres praktik opfylde forskellige kompetence- , videns- og færdighedsmål. Derfor får de studerende vejledning fra en af pædagogerne, som alle er uddannede praktikvejledere. De studerende er tilknyttet det team, hvor deres vejleder arbejder.

  SOSU'er

  SFO-Kragelund modtager også pædagogisk assistentelever fra Social- og Sundhedsskolen i Aarhus.

  Sidst opdateret: 15. november 2023